Egyéni Coaching

Az egyéni coaching a készségfejlesztő tréningek legegyedibb és legintenzívebb típusa, amelyben általában a tréningben résztvevő személy határozza meg a folyamat tartalmát.

A coaching alkalmazásának sokféle oka lehet. Mentőakció lehet például egy kolléga számára egy kritikus személyzeti döntés előtt, illetve segítségével ellenőrizhetjük fontos döntéseinket is. Ezen túlmenően lehetőséget nyújt a „csiszolatlan gyémánt” (nagy potenciállal rendelkező kolléga) finomítására, valamint rutinunk, képességeink, másokra gyakorolt hatásunk felülvizsgálatára, fejlesztésére.

Az egyéni coaching során a tréningben résztvevő személy kéréseit, törekvéseit átfogóan és – amennyiben azt kérik – hosszú távon fel lehet dolgozni. Mivel a szakmai és magánjellegű témákat gyakran nem lehet elválasztani egymástól, ill. ezek kölcsönösen hatnak egymásra, a privát szféra érintése is lehetséges.

A tartós és eredményes egyéni coaching esetében alapvető jelentőségű a tréner és a résztvevő bizalmi viszonya. Amennyiben – ahogy a német mondja – nem stimmel a kémia (tehát nem alakul ki szimpátia), úgy a készség- és személyiségfejlesztés ezen intenzív formája nem működik. A tréner a résztvevő személy „határidős” barátja. Ennek a fontos kapcsolatnak legfőbb értelme, hogy a résztvevő a saját céljain tudjon dolgozni egy elkötelezett kísérő segítségével.

Régebben kizárólag a felsővezetők minősültek az egyéni coaching célcsoportjának. Ma már a középvezetők és az értékesítésben dolgozók számára is kínálunk ilyen jellegű testreszabott tanácsadást, mely egyre keresettebb. Emellett egyre nagyobb az igény a személyes találkozások közötti telefonos kapcsolattartásra, 5-10 perces konzultációkra, ezért lehetőség van az ún. mikro-coaching igénybevételére is. Az egyéni coaching során hatékonyan alkalmazható a szervezetfelállítás figurák segítségével.

Az egyéni coaching lehetséges témakörei

Értékesítés: Feladatunk lehet például az értékesítési teljesítmény fejlesztése (training-on-the-job), vagy komplex és nehéz tárgyalási helyzetek előkészítése.

Vezetés: Témánk lehet például a vezetési kompetenciák áttekintése, illetve a hatékonyság növelése, a beosztottak számára megfelelő segítségnyújtási képesség fejlesztése, csapatépítő folyamatok támogatása, vagy fontos döntések helyességének biztosítása.

Személyes fejlődés: Munkánk tárgya lehet például a karriertervezés támogatása, vagy segítségnyújtás a nem megfelelő belső beállítottság (pl. motiváltság, elkötelezettség hiánya) esetén.

Célcsoport: különböző szinten dolgozó vezetők, a marketing és az értékesítés területén tevékenykedő szakképzett személyzet
Időtartam: 1 – 15 x 2 óra